afbeelding_post
Home » Review Alpine A110 door TopGear

Review Alpine A110 door TopGear

De nieuwe Alpine A110 is echt even iets anders. Deze compacte coupé met twee zitplaatsen is extreem licht, maar met optimaal comfort. De Alpine A110 komt slechts op een totaalgewicht van 1.100 kg, dat is 300 kg minder dan bijv. de Porsche Cayman of de Audi TT.

Lichtgewicht

Deze sportwagen heeft een bescheiden 1,8 liter viercilinder turbolader met 249 pk. Overal waar je kijkt zie je aandacht voor detail. Zo is de remklauw voor de elektrische parkeerrem (EPB) geïntegreerd in de primaire rem zelf, wat een goede 2,5 kg bespaart. Op elk onderdeel is gelet om tot een optimaal presterende maar zo licht mogelijke sportwagen te komen. De Sabelt-stoelen zijn slechts 13,1 kg per stuk, de helft van de Recaro-stoel in de Megane RS.

Rijgedrag

Het gewicht van de Alpine zorgt in zijn geval voor voordelen, maar ook nadelen bij het besturen van deze auto. Door het lage gewicht danst de Alpine een beetje op trucksporen en heeft hij af en toe een leidende hand nodig. De motor start op in de normale modus, welke niet bijzonder is. Door over te schakelen naar Sport of Track zal je meer rijplezier en een krachtigere motor ervaren.
Door zijn gewicht rijdt de Alpine lichtvoetiger dan tegenstanders, hoe ongemakkelijk het wegdek ook is. Al met al is de Alpine prachtig samengesteld en is de rijkwaliteit en controle bijna betoverend.

Interieur

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Alpine A110 is klein. Ondanks de 4,2 meter aan lengte en 1,8 meter aan breedte is het een niet erg praktische tweezitter. De binnenkant verbaast op dat vlak met een aanzienlijk ruime cabine. De Sabelt-stoelen zijn een perfecte combinatie van vorm en uitstraling.

De beoordeling van Top Gear

Top Gear omschrijft de Alpine A110 als “een geweldige auto, een echte exponent van lichtgewicht en iets aangenaam anders om te rijden”. Volgens Top Gear doet de Alpine het net even anders, waarbij het per persoon afhangt of dit beter of slechter dan tegenstanders is. Afhankelijk van prioriteiten en wensen kan dit een geweldige auto zijn, die bewijst dat een lichtgewicht auto echt niet onder hoeft te doen voor de zwaardere modellen. De Alpine is daarbij opvallend efficiënt met zijn lage energieverbruik. Al met al een capabele en indrukwekkende sportwagen.

Lees de complete review hier

Proefrit maken?

Bent u ook benieuwd naar de capaciteiten van de Alpine A110? Maak nu een afspraak voor een proefrit en ervaar het zelf!

streep